top of page
Zoeken

We zitten midden in het proces om het huis in Utrecht te verkopen. We bidden dat God dit proces ook leidt, en het in handen geeft van de juiste koper, die het ook weer wil inzetten voor het koninkrijk van God. Het komende jaar zullen we ook in Eck en Wiel wat veranderingen ondergaan, met Arthur en Mika die vertrekken en veel renovaties die gedaan

moeten worden aan de huizen. In deze volgende fase zijn we op zoek naar mensen die tijdens dit proces, en ook erna, betrokken willen zijn op ons werk, in de eerste plaats met gebed! Er is gebed nodig om dit proces van verkoop en verbouwing goed te laten verlopen, en daarna dat God dit werk van l’Abri ook weer wil gebruiken om mensen te sturen die hij hier wil hebben, om in hun levens te werken. Dus zijn we op zoek naar een gebeds-gemeenschap om ons heen.


Ben je geinteresseerd om mee te bidden, stuur dan je email adres naar labri@labri.nl. Riana en Christa zullen met enige regelmaat gebedspunten naar iedereen sturen die hierin interesse heeft.

Hallo allemal!


Voor elke nieuw termijn sturen we onze update rond.

Daar delen we een kort terugblik op de afgelopen maanden.

Maar speciaal maken we de nieuwe lezingen en het programma bekend.We printen het en versturen naar honderden adressen door heel Nederland. Ook digitaal. Trouwens, als je het op papier ontvangt en liever alleen het digitale formaat wilt ontvangen, laat het ons dan weten! Stuur een e-mail naar labri@labri.nl met uw volledige naam en adres. Het omgekeerde geldt ook: wil je graag het gedrukte formaat ontvangen? Deel uw naam en adres met ons. Hetzelfde als u niets ontvangt. :)


Maar, aal je nu nieuwsgierig bent, hoef je niet te wachten! Je kunt hier de nieuwste update voor onze herfsttermijn 2023 downloaden.
update 9 fall 2023 FINAL
.pdf
Download PDF • 1.26MB

In 2021 vierden we het 50-jarig jubileum van L'abri! En als onderdeel van deze viering verzamelden we 100 artikelen die zijn gepubliceerd via de LEV-nieuwsbrief.


In 1996 werd de eerste LEV nieuwsbrief uitgezonden. Het was de vrucht van veel creatieve denkwerk en gedreven arbeid: letterlijk een nieuwe uitdrukking van de missie en visie van Nederlands l’Abri. Als inleiding van de eerste editie heeft Wim Rietkerk het heel mooi verwoordt:


De naam LEV is niet gekozen omdat wij ons zo heldhaftig voelen, maar omdat het woord ‘lev’ in het Hebreeuws ‘hart’ betekent. In Spreuken 4:23 lezen wij dat ‘uit het hart de uitgangen des levens zijn’. In het werk van l’Abri zijn wij steeds bezig met contact van mens tot mens op dat niveau: van hart tot hart. Wij geven studies, lezingen en weekends die steeds willen doordringen tot de vraag: waar liggen bij jou de uitgangspunten van je leven? Vanuit het hart komt ook heel het leven in het vizier. Daaraan is l’Abri ook te herkennen.

De hele breedte van onze cultuur en samenleving komt in ons werk aan de orde… de hoofdinhoud van LEV zal steeds een actuele lezing zijn – hier en nu in ons werk gegeven en direct gelanceerd vanwege het belang van wat erin wordt aangesneden voor de confrontatie tussen het evangelie en de moderne mens. Wij zoeken het hart van de medemens. Waar is hij of zij? Wat drijft hen? Hoe kunnen wij hen begrijpen, ons met hen identificeren en op hun vragen ingaan?


Voor 25 jaar heeft LEV deze rol in ons werk gehad. Het heeft verschillende vormen gekend, allemaal aanpassende keuzes volgens de ontwikkelingen en de behoeftes van een bepaald moment. En nu in een tijd waarin allerlei digitale middelen nog meer uitbreiding van onze bereik mogelijk maakt, leek het een passend moment om LEV niet meer als drukwerk uit te brengen voor het doorgeven van onze lezingen en studies.


En toch. Zodat deze materie niet alleen ergens in een map of een digitale archief opgeslagen zou worden, vonden we het ook passend om nu bij het vieren van ons 50-jaar jubileum zo’n bundel te maken. In deze gebonden vorm krijgen deze artikelen nog een kans om hun rol te blijven spelen in wat we doen. Niet alleen als een terugblik maar ook als een doorgaande getuigenis van de relevantie van evangelie voor alle tijden.


We hopen en bidden dat deze materiaal zoals altijd in de juiste handen en voor de juiste ogen zal komen. Met dank aan de God die ons in dit werk van hoofd, hart en handen voorziet en zegent, geven we deze bundel uit voor het bouwen aan zijn koninkrijk.


Er zijn nog enkele boeken te koop. Als je ze hier komt kopen, kost het 13,50 euro. Maar we kunnen het ook naar je huis sturen, laat het ons weten via e-mail. De kosten bedragen dan 18 euro (boek + bezorging).1
2
bottom of page