top of page

L’Abri betekent “schuilplaats” in het Frans. Het is een plek waar iedereen welkom is om tijd en ruimte te geven aan verschillende levens- en geloofsvragen in de setting van gemeenschap. 

Als onderdeel van het internationale werk van L'Abri biedt onze vestiging een plek voor gasten van alle leeftijden en achtergronden om te delen in het gemeenschapsleven. Samen proberen we te worstelen met levens- en geloofsvragen. Wat is waar over onze oorsprong? Wat is een zinvol leven? Hoe vind ik mijn plaats of roeping? Hoe is een bijbelse visie relevant en zelfs bevrijdend voor mijn gedachten over de samenleving, relaties, het milieu, politiek, kunst en andere religies?

 

Of je nu drie maanden, drie dagen of slechts drie uur bij L'Abri wilt doorbrengen, je bent van harte welkom om te komen. Hoewel we ons in een Nederlandse setting bevinden, zijn al onze activiteiten tijdens de week in het Engels. Af en toe worden lezingen in het Nederlands gegeven met Engelse vertaling. Dutch L’Abri heeft twee locaties:

  • Een residentiële gemeenschap van l'Abri in het dorp Eck-en-Wiel, te midden van de appelboomgaarden

  • Een niet-residentiële locatie in de stad Utrecht, waar we regelmatig lezingen en filmavonden houden

_1010248.jpg

"We moeten ons hele leven herinneren dat er in Gods ogen geen kleine mensen en geen kleine plaatsen zijn. Er is maar één ding belangrijk: om op elk moment gewijde personen te zijn in Gods plaats voor ons."

Francis A. Schaeffer

WIE ZIJN WE?

L’Abri is in 1955 in Zwitzerland begonnen. Toen Francis en Edith Schaeffer het begon was er geen duidelijk plan – zonder geld en zonder zekerheid of ze mochten blijven besloten ze gewoon hun huis open te stellen aan studenten die hun dochters van universiteit uitnodigden. Door de jaren is dit uitgegroeid in een grote internationale gemeenschap in 8 verschillende landen. In Nederland is L’Abri in 1971 begonnen in Eck en Wiel.

L’ABRI'S MISSIE IN 4 PUNTEN:

  1. De overtuiging dat het Christelijk geloof waar is en dat de Bijbel God’s Woord is. Deze openbaring is aan ons gegeven door een persoonlijke, eewuige Schepper die spreekt en begrepen kan worden. Het geloof kan dus verdedigd worden en eerlijke vragen van alle soorten zijn welkom. 

  2. Het Christelijk geloof is relevant voor alle aspecten van het leven, niet alleen een nauwe ‘geestelijke’ aspect. We zijn constant bezig om dit uit te zoeken in lezingen en presentaties over de maatschappij, de cultuur, de politiek, de wetenschap, de kunst, en menselijke relaties. 

  3. Wat onze persoonlijk relatie met God betreft, betekent ware spiritualiteit de manier waarop we onze volledige menselijkheid ontdekken en ontwikkelen door de genade van God.

  4. De werkelijkheid van de val nemen we ook serieus. Totdat de nieuwe hemel en aarde komen, leven we in een gebroken wereld getast door de destructieve kracht van zonde en het kwaad. In elke relatie met elkaar en onze omgeving is doorgaande groei in verlossing en heil nodig. 

50_years_LAbri-344.jpg

Al tientallen jaren nemen de vestigingen van L'Abri lezingen op en stellen deze beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is. In de Ideeënbibliotheek vindt u meer dan 2500 lezingen over christelijke ideeën die betrekking hebben op hedendaagse kwesties, de geschiedenis van het denken, religieuze onderwerpen, christelijke leer, persoonlijke vragen en meer.

Captura de Tela 2022-05-31 às 07.18.49.png
Monday-prayer-edith.jpg

Leer meer over de geschiedenis van L'abri en het internationale werk

H&R2.jpg
Henk en Riana Reitsema

Henk en Riana komen allebei uit Zuid-Afrika. Sinds 1995 zijn ze werkzaam in het Nederlandse l’Abri.

R&C2.jpg
Robb en Christa Ludwick

Robb is opgegroeid in de USA, en Christa is geboren in Eck en Wiel. Ze zijn in 1999 voor het Nederlandse l’Abri gaan werken.

W&G2.jpg
Wim en Greta Rietkerk

Wim en Greta zijn sinds 1971 betrokken bij het werk in Eck en Wiel.

NEDERLANDS L'ABRI MEDEWERKERS

bottom of page