top of page
Labri_50years_Ambiente_klein-52.jpg

ZOMERTERMIJN 2023
Van 8 Mei tot 23 Juli

 

Lezingen weekenden en Werkweekenden in Eck en Wiel

Iedere twee weken hebben een ‘nieuwe’ lezing in Eck en Wiel. Je bent welkom om het hele weekend te komen, vanaf vrijdagavond, beginnend met een lezing die meestal ook samenhangt met het thema van de zaterdag lezing tot na de lunch op zondagmiddag. Op zaterdagavond bekijken we altijd een film, die we gezamenlijk nabespreken en op zondagochtend is er altijd een samenkomst. Het hele weekend kost 50 Euro p.p. (Deze kosten zijn ‘all-inclusive’: het verblijf, maaltijden, en deelname aan het programma).  Maar je kan ook gewoon alleen komen voor de lezing op zaterdagochtend om 11:00 uur, gratis! Je bent welkom om mee te lunchen erna, om 13:00 uur. Hier zijn 5 Euro kosten aan verbonden. Bekijk ook de data en thema’s hieronder en geef je op om deel te nemen via onze contact pagina.

*Als je voor het lezingenweekend komt, voor 1 of 2 nachten, vragen we je om lakens mee te nemen voor je verblijf.

50_years_LAbri-221_edited.jpg

De filmavonden zijn momenten waarop we samen een film kijken en napraten. De titels worden gekozen door ons team en bestrijken meestal een breed scala aan genres en onderwerpen. Van klassiekers tot de nieuwste Oscar-winnaars, we proberen films te brengen die goede gesprekken, meningen en ideeën voor onze discussie kunnen oproepen. De meeste films zijn niet per se "christelijke films", maar de discussie is meestal een geweldige gelegenheid om te praten over actuele culturele producties en hoe deze zich verhouden tot het christelijk geloof.

IMG_8228_edited.jpg
Lectures and Movie Nights in Utrecht

Er zijn in de zomer geen activiteiten in Utrecht. 

Met een nieuwe serie lezingen in filmavonden willen we iedereen welkom heten in het l'Abri huis in het centrum van Utrecht. Deze avonden beginnen met koffie, en we sluiten af na een goed gesprek met elkaar! De lezingen vinden om de twee weken plaats op vrijdagavond, om 20 uur. En filmbesprekingen ook om de twee weken, op vrijdagavond, om 20 uur.

 

DSC07773.JPG

HET DAGELIJKS SCHEMA IN ONZE GEMEENSCHAP:

Op l’Abri in Eck en Wiel hebben een dagindeling, met tijd voor zowel gemeenschappelijke als individuele activiteiten. Hieronder vind je een algemeen overzicht: in het gele blok lichten we verschillende activiteiten uit, inhoud- of gemeenschapsmomenten.

Oh, en vergeet de thee- en koffiepauzes niet! Elke dag, om 11:00, 16:30 en om 20:00 uur komen we bij elkaar rond de koffie en theekannen om onze dag, gedachten en levens te delen.

DINSDAG

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

Ontbijt

Leer tijd

Ochtendgebed

Lunch

Werktijd

Diner

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

Lezing

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

VRIJE DAG*

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

Lezing

Ontbijt

Leer tijd

Lezing**

Lunch

Werktijd

Diner

Film discussie

Ontbijt

Dienst

Lunch

Vrije middag

Diner

MAANDAG

*Op de donderdag, de vrije dag, zal er ontbijt geserveerd worden tot 11:00 uur. Er ligt een lunchpakketje klaar voor middageten en je vrij om je op te geven voor het avondeten. Er is geen officiële studie- of werktijd, iedereen is vrij om van zijn dag in te vullen zoals gewenst.

**De zaterdagochtend lezing vindt elke twee weken plaats – bekijk het programma.

bottom of page