top of page
50_years_LAbri-221_edited.jpg

WINTERTERMIJN 2024

Van 8 januari tot 7 april

(met een korte pauze van 18 tot 25 februari)

Lezingen weekende in Eck en Wiel

Iedere twee weken hebben een ‘nieuwe’ lezing in Eck en Wiel. Je bent welkom om het hele weekend te komen, vanaf vrijdagavond, beginnend met een lezing die meestal ook samenhangt met het thema van de zaterdag lezing tot na de lunch op zondagmiddag. Op zaterdagavond bekijken we altijd een film, die we gezamenlijk nabespreken en op zondagochtend is er altijd een samenkomst. Het hele weekend kost 50 Euro p.p. (Deze kosten zijn ‘all-inclusive’: het verblijf, maaltijden, en deelname aan het programma).  Maar je kan ook gewoon alleen komen voor de lezing op zaterdagochtend om 11:00 uur, gratis! Je bent welkom om mee te lunchen erna, om 13:00 uur. Hier zijn 5 Euro kosten aan verbonden. Bekijk ook de data en thema’s hieronder en geef je op om deel te nemen via onze contact pagina.

*Als je voor het lezingenweekend komt, voor 1 of 2 nachten, vragen we je om lakens mee te nemen voor je verblijf.

50_years_LAbri-17_edited.jpg
Filmavonden in Utrecht

Nog een laatste serie filmavonden in de woonkamer op de Kromme Nieuwegracht! Deze avonden beginnen met koffie en iets lekkers om 19.30. Na een korte inleiding kijken we samen naar de film, en daarna nemen we de tijd om reacties en gedachten uit te wisselen. Iedereen is welkom, deze avonden zijn gratis!

 

De filmavonden zijn momenten waarop we samen een film kijken en napraten. De titels worden gekozen door ons team en bestrijken meestal een breed scala aan genres en onderwerpen. Van klassiekers tot de nieuwste Oscar-winnaars, we proberen films te brengen die goede gesprekken, meningen en ideeën voor onze discussie kunnen oproepen. De meeste films zijn niet per se "christelijke films", maar de discussie is meestal een geweldige gelegenheid om te praten over actuele culturele producties en hoe deze zich verhouden tot het christelijk geloof.

IMG_8228_edited.jpg
Free weekend! (1).jpg

WERK WEEKEND

8 TOT 10 MAART

 

Handen uit de mouwen en ons helpen met projecten op het erf! Buiten en binnen gaan we aan de slag. Met op vrijdagavond een overdenking en op zondagochtend een samenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan dit weekend, maar we gaan wel wat van je vragen ‘in natura’! En neem a.u.b. als het mogelijk is eigen lakens mee. Meld je aan via labri@labri.nl of ons contactformulier.  

Cinema Seats

19-21 JANUARY

FILM WEEKEND

 

De wereld van Animé: In de laatste jaren is dit Japanse filmgenre steeds populairder en invloedrijker geworden in het westen.Vanuit een traditioneel heidens perspectief zijn er boeiende vragen gesteld over de oorsprong van de mens, het probleem van de wereld en de weg naar verlossing. Kunnen we deze verhalen waarderen vanuit een christelijke visie?Wat voegt de bijbelse boodschap van schepping, zondeval en verlossing toe? Met hulp van animéliefhebber Folkert de Jong.

 

Kosten voor het hele weekend: 50 euro. 

Vrijdag 20: Inleiding met Folkert de Jong,

met Into the Forest of Fireflies’ Light (2011)

Zaterdag 10: Nausicaä of theValley of Wind (1984)

Zaterdag 15.30: SpiritedAway (2001)

Zaterdag 20: Your Name (2016)

Zondag 10:30: Samenkomst 

imdb_edited.jpg
Nausicaa_edited.jpg
wikipedia_edited.jpg
spiritedaway_edited.jpg
official website_edited.jpg
your name_edited.jpg
DSC07773.JPG

HET DAGELIJKS SCHEMA IN ONZE GEMEENSCHAP:

Op l’Abri in Eck en Wiel hebben een dagindeling, met tijd voor zowel gemeenschappelijke als individuele activiteiten. Hieronder vind je een algemeen overzicht: in het gele blok lichten we verschillende activiteiten uit, inhoud- of gemeenschapsmomenten.

Oh, en vergeet de thee- en koffiepauzes niet! Elke dag, om 11:00, 16:30 en om 20:00 uur komen we bij elkaar rond de koffie en theekannen om onze dag, gedachten en levens te delen.

DINSDAG

WOENSDAG

Ontbijt

Leer tijd

Ochtendgebed

Lunch

Werktijd

Diner

DONDERDAG

VRIJDAG

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

Lezing

ZATERDAG

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

Ontbijt

Leer tijd

Lezing**

Lunch

Werktijd

Diner

Film discussie

ZONDAG

Ontbijt

Dienst

Lunch

Vrije middag

Diner

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

Lezing

VRIJE DAG*

MAANDAG

*Op de donderdag, de vrije dag, zal er ontbijt geserveerd worden tot 11:00 uur. Er ligt een lunchpakketje klaar voor middageten en je vrij om je op te geven voor het avondeten. Er is geen officiële studie- of werktijd, iedereen is vrij om van zijn dag in te vullen zoals gewenst.

**De zaterdagochtend lezing vindt elke twee weken plaats – bekijk het programma.

bottom of page