top of page
50_years_LAbri-221_edited.jpg

ZOMERTERMIJN 2024

13 mei t/m 14 juli

Lezingen weekende in Eck en Wiel

Iedere twee weken hebben een ‘nieuwe’ lezing in Eck en Wiel. Je bent welkom om het hele weekend te komen, vanaf vrijdagavond, beginnend met een lezing die meestal ook samenhangt met het thema van de zaterdag lezing tot na de lunch op zondagmiddag. Op zaterdagavond bekijken we altijd een film, die we gezamenlijk nabespreken en op zondagochtend is er altijd een samenkomst. Het hele weekend kost 50 Euro p.p. (Deze kosten zijn ‘all-inclusive’: het verblijf, maaltijden, en deelname aan het programma).  Maar je kan ook gewoon alleen komen voor de lezing op zaterdagochtend om 11:00 uur, gratis! Je bent welkom om mee te lunchen erna, om 13:00 uur. Hier zijn 5 Euro kosten aan verbonden. Bekijk ook de data en thema’s hieronder en geef je op om deel te nemen via onze contact pagina.

*Als je voor het lezingenweekend komt, voor 1 of 2 nachten, vragen we je om lakens mee te nemen voor je verblijf.

50_years_LAbri-17_edited.jpg
Free weekend! (1).jpg

WERK WEEKEND

14 TOT 16 JUNI

 

Handen uit de mouwen en ons helpen met projecten op het erf! Buiten en binnen gaan we aan de slag. Met op vrijdagavond een overdenking en op zondagochtend een samenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan dit weekend, maar we gaan wel wat van je vragen ‘in natura’! En neem a.u.b. als het mogelijk is eigen lakens mee. Meld je aan via labri@labri.nl of ons contactformulier.  

FILM WEEKEND: 12-14 JULI

Perfect days.jpg
the taste of things.jpg
innocent witness.jpeg

VRIJDAG 

20.00 Vertrouwen en het alledaagse.
Robb Ludwick

ZATERDAG

10.00 ‘The Taste of Things’ (2023)
15.30 ‘Innocent Witness’ (2019)
20.00 ‘Perfect Days’ (2023)

ZONDAG

10.30 dienst o.l.v. Henk Reitsema

Wat schept vertrouwen?
Met de ons bekende formule: drie films samen bekijken en bespreken op zaterdag, ingekaderd door een inleidende workshop op vrijdagavond
en een samenkomst op zondagochtend. Kosten voor het hele weekend: 50 euro. Neem a.u.b. eigen beddengoed mee! Thema: in het boek ‘Liturgie van het alledaagse’ vertelt de gelovige schrijfster Tish Warren over de geestelijke waarde van alle kleine momenten van onze dag - als we daar aandacht aan willen geven. Zo wordt een duurzaam vertrouwen in iets - of in iemand - opgebouwd. In deze drie films wordt dit op verschillende manieren in beeld gebracht: ons vertrouwen wordt bepaald, niet alleen door ‘grote’ momenten, maar door alle ‘gewone’ momenten in ons alledaags bestaan. Iedereen is welkom om mee te kijken en een goed gesprek erover te houden!

 
DSC07773.JPG

HET DAGELIJKS SCHEMA IN ONZE GEMEENSCHAP:

Op l’Abri in Eck en Wiel hebben een dagindeling, met tijd voor zowel gemeenschappelijke als individuele activiteiten. Hieronder vind je een algemeen overzicht: in het gele blok lichten we verschillende activiteiten uit, inhoud- of gemeenschapsmomenten.

Oh, en vergeet de thee- en koffiepauzes niet! Elke dag, om 11:00, 16:30 en om 20:00 uur komen we bij elkaar rond de koffie en theekannen om onze dag, gedachten en levens te delen.

DINSDAG

WOENSDAG

Ontbijt

Leer tijd

Ochtendgebed

Lunch

Werktijd

Diner

DONDERDAG

VRIJDAG

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

Lezing

ZATERDAG

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

Ontbijt

Leer tijd

Lezing**

Lunch

Werktijd

Diner

Film discussie

ZONDAG

Ontbijt

Dienst

Lunch

Vrije middag

Diner

Ontbijt

Leer tijd

Lunch

Werktijd

Diner

Lezing

VRIJE DAG*

MAANDAG

*Op de donderdag, de vrije dag, zal er ontbijt geserveerd worden tot 11:00 uur. Er ligt een lunchpakketje klaar voor middageten en je vrij om je op te geven voor het avondeten. Er is geen officiële studie- of werktijd, iedereen is vrij om van zijn dag in te vullen zoals gewenst.

**De zaterdagochtend lezing vindt elke twee weken plaats – bekijk het programma.

bottom of page