top of page
Zoeken

50-jarig Jubileum Speciale uitgave: LEV bundel met 100 artikelen

In 2021 vierden we het 50-jarig jubileum van L'abri! En als onderdeel van deze viering verzamelden we 100 artikelen die zijn gepubliceerd via de LEV-nieuwsbrief.


In 1996 werd de eerste LEV nieuwsbrief uitgezonden. Het was de vrucht van veel creatieve denkwerk en gedreven arbeid: letterlijk een nieuwe uitdrukking van de missie en visie van Nederlands l’Abri. Als inleiding van de eerste editie heeft Wim Rietkerk het heel mooi verwoordt:


De naam LEV is niet gekozen omdat wij ons zo heldhaftig voelen, maar omdat het woord ‘lev’ in het Hebreeuws ‘hart’ betekent. In Spreuken 4:23 lezen wij dat ‘uit het hart de uitgangen des levens zijn’. In het werk van l’Abri zijn wij steeds bezig met contact van mens tot mens op dat niveau: van hart tot hart. Wij geven studies, lezingen en weekends die steeds willen doordringen tot de vraag: waar liggen bij jou de uitgangspunten van je leven? Vanuit het hart komt ook heel het leven in het vizier. Daaraan is l’Abri ook te herkennen.

De hele breedte van onze cultuur en samenleving komt in ons werk aan de orde… de hoofdinhoud van LEV zal steeds een actuele lezing zijn – hier en nu in ons werk gegeven en direct gelanceerd vanwege het belang van wat erin wordt aangesneden voor de confrontatie tussen het evangelie en de moderne mens. Wij zoeken het hart van de medemens. Waar is hij of zij? Wat drijft hen? Hoe kunnen wij hen begrijpen, ons met hen identificeren en op hun vragen ingaan?


Voor 25 jaar heeft LEV deze rol in ons werk gehad. Het heeft verschillende vormen gekend, allemaal aanpassende keuzes volgens de ontwikkelingen en de behoeftes van een bepaald moment. En nu in een tijd waarin allerlei digitale middelen nog meer uitbreiding van onze bereik mogelijk maakt, leek het een passend moment om LEV niet meer als drukwerk uit te brengen voor het doorgeven van onze lezingen en studies.


En toch. Zodat deze materie niet alleen ergens in een map of een digitale archief opgeslagen zou worden, vonden we het ook passend om nu bij het vieren van ons 50-jaar jubileum zo’n bundel te maken. In deze gebonden vorm krijgen deze artikelen nog een kans om hun rol te blijven spelen in wat we doen. Niet alleen als een terugblik maar ook als een doorgaande getuigenis van de relevantie van evangelie voor alle tijden.


We hopen en bidden dat deze materiaal zoals altijd in de juiste handen en voor de juiste ogen zal komen. Met dank aan de God die ons in dit werk van hoofd, hart en handen voorziet en zegent, geven we deze bundel uit voor het bouwen aan zijn koninkrijk.


Er zijn nog enkele boeken te koop. Als je ze hier komt kopen, kost het 13,50 euro. Maar we kunnen het ook naar je huis sturen, laat het ons weten via e-mail. De kosten bedragen dan 18 euro (boek + bezorging).Comentários


bottom of page