The Playable Parable

Datum: 6 november 2021

Tijd: 11.00

In ons najaarsprogramma 2021 hebben we een serie lezingen in Eck en Wiel op zaterdagochtend om 11.00 uur. Gasten zijn welkom voor de lezing en de lunch!

Wie een weekend daarvan wil maken is hartelijk welkom: ons gewone ritme geldt nog steeds: een bijdrage op vrijdagavond, werktijd op zaterdagmiddag, een film op zaterdagavond, en een samenkomst op zondag. Er zijn voorlopig nog geen activiteiten in Utrecht.

6 november: The Playable Parable. Jan Pieter van Seventer

Gelijkenissen zijn al lang een nuttig leermiddel geweest. Niet zomaar verhalen maar iets dat een aspect van het gewone leven uitlicht met het doel dat we anders leren kijken, zelfs tot nieuwe kennis komen. Tegenwoordig hebben videogames een vergelijkbaar potentieel, om een verhaal en zelfs educatieve boodschap door te geven door een ervaringsgericht proces. Als Jezus van gelijkenissen hield, wat zouden de mogelijkheden zij om Gods waarheid nog vandaag zo door games te laten ervaren?

Met als gastspreker JP van Seventer, founder and managing director van het internationaal erkende gamebedrijf Dutch Game Garden (www.dutchgamegarden.nl)


Lokatie:
Huize Kortenhoeve

Categorie: