Themaweekend: Zelfontplooiing

Start date: 12 July 2019

End date: 14 July 2019

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Themaweekenden
Naast het open huis organiseren we ook themaweekenden rondom specifieke thema’s. Lezingen, een filmgesprek en een zondagse dienst vormen het programma. Een weekend bijwonen kost 50 euro (voor studenten en uitkeringsgerechtigden: 40 euro). Dit sluit logies en alle maaltijden in. Neem a.u.b. een handdoek en slaapzak of lakens mee.

Terug naar de basis
Misschien is deze u bekend: de piramide van basisbehoeften van de psycholoog Abraham Maslow. Die werd niet met een religieuze bedoeling bedacht, maar samengesteld vanuit zijn studie en ervaring in de praktijk. Mensen lijken een aantal basisbehoeften te hebben, willen ze opgroeien tot gezonde volwassenen. Wij vinden dat deze observaties goed overeenkomen met wat de Bijbel ons vertelt over hoe de mens gemaakt is. Als schepselen, die ook beelddrager zijn van de Schepper, hebben we inderdaad bepaalde verlangens en vermogens die bedoeld zijn om ons tot ons recht te laten komen. In de Bijbel wordt ons best veel verteld hoe we mensen in de relaties waarvoor we gemaakt zijn kunnen voeden en beschermen – en ook wat ons in de weg staat. In verschillende lezingen en workshops willen we kijken naar die basisbehoeften van de mens en hoe we daar serieus en zorgzaam mee kunnen omgaan.

12-14 juli: Zelfontplooiing
In de gelijkenis van de talenten worden we uitgedaagd om goed om te gaan met wat ons is toevertrouwd. Maar kunnen we dit enthousiast en ijverig aanpakken zonder de druk en het egoïsme die onze prestatiemaatschappij kenmerkt? Hoe pakken we onze ‘roeping’ serieus en toch ook speels aan? Met als gastsprekers schrijver Erin van Santen-Hobbie en theoloog en voormalig directeur van Impact Frans van Santen.

vrijdag

20.00 De uitdaging van vakmanschap. Beryl Gibbins

zaterdag

11.00 Je roeping vinden: Finding your calling and destiny. Frans van Santen

16.00 Work & Play. Erin van Santen-Hobbie

20.00 Filmbespreking

zondag

10.30 Dienst o.l.v. Henk Reitsema


Lokatie:
Huize Kortenhoeve

Categorie: