Introductie

L’Abri betekent “schuilplaats” in het Frans. Het is een plek waar iedereen welkom is om tijd en ruimte te geven aan verschillende levens- en geloofsvragen in de setting van gemeenschap. 

L’Abri is in 1955 in Zwitzerland begonnen. Toen Francis en Edith Schaeffer het begon was er geen duidelijk plan – zonder geld en zonder zekerheid of ze mochten blijven besloten ze gewoon hun huis open te stellen aan studenten die hun dochters van universiteit uitnodigden. Door de jaren is dit uitgegroeid in een grote internationale gemeenschap in 8 verschillende landen. In Nederland is L’Abri in 1971 begonnen in Eck en Wiel. 

L’Abri’s missie – die we in woord en daad in onze gemeenschap willen uitleven – kan in 4 punten samengevat worden. :

  1. De overtuiging dat het Christelijk geloof waar is en dat de Bijbel God’s Woord is. Deze openbaring is aan ons gegeven door een persoonlijke, eewuige Schepper die spreekt en begrepen kan worden. Het geloof kan dus verdedigd worden en eerlijke vragen van alle soorten zijn welkom. 
  2. Het Christelijk geloof is relevant voor alle aspecten van het leven, niet alleen een nauwe ‘geestelijke’ aspect. We zijn constant bezig om dit uit te zoeken in lezingen en presentaties over de maatschappij, de cultuur, de politiek, de wetenschap, de kunst, en menselijke relaties. 
  3. Wat onze persoonlijk relatie met God betreft, betekent ware spiritualiteit de manier waarop we onze volledige menselijkheid ontdekken en ontwikkelen door de genade van God.
  4. De werkelijkheid van de val nemen we ook serieus. Totdat de nieuwe hemel en aarde komen, leven we in een gebroken wereld getast door de destructieve kracht van zonde en het kwaad. In elke relatie met elkaar en onze omgeving is doorgaande groei in verlossing en heil nodig.