Themaweekend: Voedsel

Themaweekenden
Naast het open huis organiseren we ook themaweekenden rondom specifieke thema’s. Lezingen, een filmgesprek en een zondagse dienst vormen het programma. Een weekend bijwonen kost 50 euro (voor studenten en uitkeringsgerechtigden: 40 euro). Dit sluit logies en alle maaltijden in. Neem a.u.b. een handdoek en slaapzak of lakens mee.

Terug naar de basis
Misschien is deze u bekend: de piramide van basisbehoeften van de psycholoog Abraham Maslow. Die werd niet met een religieuze bedoeling bedacht, maar samengesteld vanuit zijn studie en ervaring in de praktijk. Mensen lijken een aantal basisbehoeften te hebben, willen ze opgroeien tot gezonde volwassenen. Wij vinden dat deze observaties goed overeenkomen met wat de Bijbel ons vertelt over hoe de mens gemaakt is. Als schepselen, die ook beelddrager zijn van de Schepper, hebben we inderdaad bepaalde verlangens en vermogens die bedoeld zijn om ons tot ons recht te laten komen. In de Bijbel wordt ons best veel verteld hoe we mensen in de relaties waarvoor we gemaakt zijn kunnen voeden en beschermen – en ook wat ons in de weg staat. In verschillende lezingen en workshops willen we kijken naar die basisbehoeften van de mens en hoe we daar serieus en zorgzaam mee kunnen omgaan.

17-19 mei: Voedsel
Het is een bekende uitspraak: je bent wat je eet. We leren steeds meer over hoe dit zwaar misgaat in onze westerse samenleving. Maar wat maakt voedsel goed? Hoe kunnen we zorgen dat wat we kweken en eten het juiste voedsel is? Met als gastspreker Wim Schippers, ervaren biologisch boer en schrijver van het boek Boeren met ontzag.

vrijdag

20.00 Een theologie van voedsel. Beryl Gibbins

zaterdag

11.00 Boeren en eten met ontzag: een weldaad en een feest voor zintuigen, ziel en gemeenschap. Wim Schippers

16.00 Laboratorium gekweekt vlees: Wat moeten we ermee? Over technologie in de voedsel keten. Henk Reitsema

20.00 Filmbespreking

zondag

10.30 Dienst o.l.v. Robb Ludwick


Lokatie:
Huize Kortenhoeve

Categorie: