Themaweekend: Verbondenheid

Themaweekenden
Naast het open huis organiseren we ook themaweekenden rondom specifieke thema’s. Lezingen, een filmgesprek en een zondagse dienst vormen het programma. Een weekend bijwonen kost 50 euro (voor studenten en uitkeringsgerechtigden: 40 euro). Dit sluit logies en alle maaltijden in. Neem a.u.b. een handdoek en slaapzak of lakens mee.

Terug naar de basis
Misschien is deze u bekend: de piramide van basisbehoeften van de psycholoog Abraham Maslow. Die werd niet met een religieuze bedoeling bedacht, maar samengesteld vanuit zijn studie en ervaring in de praktijk. Mensen lijken een aantal basisbehoeften te hebben, willen ze opgroeien tot gezonde volwassenen. Wij vinden dat deze observaties goed overeenkomen met wat de Bijbel ons vertelt over hoe de mens gemaakt is. Als schepselen, die ook beelddrager zijn van de Schepper, hebben we inderdaad bepaalde verlangens en vermogens die bedoeld zijn om ons tot ons recht te laten komen. In de Bijbel wordt ons best veel verteld hoe we mensen in de relaties waarvoor we gemaakt zijn kunnen voeden en beschermen – en ook wat ons in de weg staat. In verschillende lezingen en workshops willen we kijken naar die basisbehoeften van de mens en hoe we daar serieus en zorgzaam mee kunnen omgaan.

31 mei-2 juni: Verbondenheid
‘Het is niet goed dat de mens alleen is…’, lezen we al heel vroeg in het scheppingsverhaal. Geen wonder dat een zeer individualistische samenleving op problemen stuit rond eenzaamheid en fragmentatie. Hoe kunnen we elkaar weer vinden? Met als gastsprekers l’Abri-medewerkers uit Engeland: Josué en Lili Reichow. De lezingen op zaterdag zullen engelstalig zijn met nederlandse vertaling.

vrijdag:

20.00 Onze onafhankelijkheidsepidemie. Robb Ludwick

zaterdag:

11.00 Where do they all belong? A Reflection on Loneliness. Lili Reichow

16.00 The Challenges of Belonging to a Global Community. Josué Reichow

20.00 Filmbespreking

zondag:

10.30 Dienst o.l.v. Henk Reitsema


Lokatie:
Huize Kortenhoeve

Categorie: