Themaweek: Hope for troubled minds

Start datum: 22 juni 2020

Eind datum: 28 juni 2020

Het zijn bijzondere tijden…
Onze missie in l’Abri is een plek te bieden aan mensen die tijd en aandacht willen geven aan hun geloofsvragen en levensvragen in de setting van gemeenschapsleven. Juist nu is het belangrijk om elkaar op te zoeken in community en samen na te denken over Gods woord: wat het betekent om mens te zijn, hoe ik met angst en zorg kan omgaan, waarom het lijden toegelaten wordt, en waar we Gods hand nu kunnen zien. Iedereen is welkom, we doen onze deuren graag open voor je!

Tegelijk willen we uit zorg voor onze medemens ook voorzichtig zijn met sociaal contact en daarom de anderhalf meter regel aanhouden. Daarom hebben we een aangepast ritme bedacht voor deze zomer – zie beneden – een bijzonder schema voor een bijzondere tijd.

THEMAWEKEN
Voor degenen voor wie heen en weer reizen moeilijk is of degenen die een langere tijd van community zoeken, bieden we iets anders aan het eind van de maand: een week samen in het gewone l’Abri ritme. Deelnemen is beperkt: we vragen dat alleen mensen zich opgeven die de hele week kunnen meemaken, en het maximum aantal deelnemers is 14. Alle gasten krijgen een eigen slaapkamer en alle gezamenlijke momenten zijn of buiten of in een ruimte met gepaste afstand. Gasten zijn welkom vanaf 9:00 op maandag en we sluiten zondag af na de lunch.

Het dagelijks programma is als volgt:
8:30 ontbijt
9:30-13:00 studie / gesprek (11:00 koffiepauze)
13:00 lunch met gezamenlijk gesprek
14:00 pauze
15:00-18:30 werktijd (16:30 theepauze)
20:00 koffie en toetje, met avondlezingen op dinsdag, woensdag en vrijdag. Filmavond op zaterdagavond, samenkomst op zondagochtend

Kosten: 120,- euro

22-28 juni: Hope for troubled minds. Zoveel stress en bezorgdheid hebben we lang niet gehad over de staat van onze eigen levens, ons land en onze wereld. Op welke basis mogen we hoop nog hebben? Is het meer dan een gevoel? Wat is een Bijbelse visie? Deze themas bespreken we in de volgende avondlezingen: Hoop door gebed (n.a.v. Tim Keller) door Christa Ludwick-Rietkerk, Hoop, lopen op het water: religieuze crisis als kans (n.a.v. Tomas Halik) door Wim Rietkerk, Hoopium: valse beelden van hoop door Henk Reitsema.


Lokatie:
Huize Kortenhoeve

Categorie: