Filmweekend: Zelfvertrouwen

Themaweekenden
Naast het open huis organiseren we ook themaweekenden rondom specifieke thema’s. Lezingen, een filmgesprek en een zondagse dienst vormen het programma. Een weekend bijwonen kost 50 euro (voor studenten en uitkeringsgerechtigden: 40 euro). Dit sluit logies en alle maaltijden in. Neem a.u.b. een handdoek en slaapzak of lakens mee.

Terug naar de basis
Misschien is deze u bekend: de piramide van basisbehoeften van de psycholoog Abraham Maslow. Die werd niet met een religieuze bedoeling bedacht, maar samengesteld vanuit zijn studie en ervaring in de praktijk. Mensen lijken een aantal basisbehoeften te hebben, willen ze opgroeien tot gezonde volwassenen. Wij vinden dat deze observaties goed overeenkomen met wat de Bijbel ons vertelt over hoe de mens gemaakt is. Als schepselen, die ook beelddrager zijn van de Schepper, hebben we inderdaad bepaalde verlangens en vermogens die bedoeld zijn om ons tot ons recht te laten komen. In de Bijbel wordt ons best veel verteld hoe we mensen in de relaties waarvoor we gemaakt zijn kunnen voeden en beschermen – en ook wat ons in de weg staat. In verschillende lezingen en workshops willen we kijken naar die basisbehoeften van de mens en hoe we daar serieus en zorgzaam mee kunnen omgaan.

14-16 juni: Zelfvertrouwen (Filmweekend)
Is er een link tussen ons vertrouwen in anderen en ons vertrouwen in onszelf? Hoe werkt dat? Waar komt het vandaan, en wat is nodig om erin te groeien? In de drie bekende films van dit weekend staan deze vragen centraal. Kom meekijken en meediscussiëren!

vrijdag:

20.00 Bouwen aan een gezond perspectief op jezelf. Henk Reitsema

zaterdag:

10.00 Into the Wild (2007). Komt zelfvertrouwen door losmaken?

15.00 Whiplash (2014). Komt zelfvertrouwen door overgeven?

20.00 You Can Count on Me (2000). Komt zelfvertrouwen door loslaten?

zondag:

10.30 Dienst o.l.v. Wim Rietkerk


Lokatie:
Huize Kortenhoeve

Categorie: