Themaweekend: Veiligheid

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Themaweekenden
Naast het open huis organiseren we ook themaweekenden rondom specifieke thema’s. Lezingen, een filmgesprek en een zondagse dienst vormen het programma. Een weekend bijwonen kost 50 euro (voor studenten en uitkeringsgerechtigden: 40 euro). Dit sluit logies en alle maaltijden in. Neem a.u.b. een handdoek en slaapzak of lakens mee.

Terug naar de basis
Misschien is deze u bekend: de piramide van basisbehoeften van de psycholoog Abraham Maslow. Die werd niet met een religieuze bedoeling bedacht, maar samengesteld vanuit zijn studie en ervaring in de praktijk. Mensen lijken een aantal basisbehoeften te hebben, willen ze opgroeien tot gezonde volwassenen. Wij vinden dat deze observaties goed overeenkomen met wat de Bijbel ons vertelt over hoe de mens gemaakt is. Als schepselen, die ook beelddrager zijn van de Schepper, hebben we inderdaad bepaalde verlangens en vermogens die bedoeld zijn om ons tot ons recht te laten komen. In de Bijbel wordt ons best veel verteld hoe we mensen in de relaties waarvoor we gemaakt zijn kunnen voeden en beschermen – en ook wat ons in de weg staat. In verschillende lezingen en workshops willen we kijken naar die basisbehoeften van de mens en hoe we daar serieus en zorgzaam mee kunnen omgaan.

28-30 juni: Veiligheid
Het veilig voelen is cruciaal voor een betrokken en groeiend leven. In een samenleving die alleen maar drukker en competitiever wordt is het hard nodig. Rust en geborgenheid zijn cruciale elementen van veiligheid, maar hoe kunnen we deze vinden? Met als gastspreker schrijver en coach Carianne Ros (www.totalbalance.nl).

vrijdag

20.00 Rust vinden in een druk bestaan. Christa Ludwick

zaterdag

11.00 Lessen van vasten: rust, reiniging en retour. Robb Ludwick

16.00 Veilig leven in God’s nabijheid. Carianne Ros

20.00 Filmbespreking

zondag

10.30 Dienst o.l.v. Wim Rietkerk


Lokatie:
Huize Kortenhoeve

Categorie: