Over geweld: de paus en de rabbijn

Date: 20 November 2021

Time: 11.00

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

In ons najaarsprogramma 2021 hebben we een serie lezingen in Eck en Wiel op zaterdagochtend om 11.00 uur. Gasten zijn welkom voor de lezing en de lunch!

Wie een weekend daarvan wil maken is hartelijk welkom: ons gewone ritme geldt nog steeds: een bijdrage op vrijdagavond, werktijd op zaterdagmiddag, een film op zaterdagavond, en een samenkomst op zondag. Er zijn voorlopig nog geen activiteiten in Utrecht.

20 november: Over geweld: de paus en de rabbijn. Wim Rietkerk

De vreselijke wreedheden van Taliban en Isis, maar net zo erg bij geradicaliseerde Joden en Christenen, hebben Paus Franciscus en Rabbi Jonathan Sacks gebracht tot een bezinning op de vraag waarom (ogenschijnlijk) religies mensen extra gewelddadig maken: de encycliek ‘Wij zijn toch allen broeders!’ en het boek ‘Niet in Mijn Naam!’ Schuilt er geweld in de schuilhoeken van mijn eigen hart zodra ik de wereld wil verbeteren? Het evangelie wijst op een hogere weg dan de Paus en de Rabbijn voorstaan. Ook n.a.v. Beatrice de Graafs ‘Heilige strijd’.


Lokatie:
Huize Kortenhoeve

Categorie: